+3215151860 hallo@officeangels.be

Jouw verkoopproces superchargen met Teamleader

Verkoop, facturatie en planning op één plek

Auteur: Vincent Van Leemputten

Vincent Van Leemputten is ondernemer sinds 2008 en is Aartsengel bij Office Angels, zijn vijfde project. Hij heeft al drie van zijn bedrijven met succes verkocht. In 2023 werd zijn inzet samen met het Office Angels-team erkend toen ze de titel UNIZO Beloftevolle Kmo van Vlaams-Brabant en Brussel wonnen.

04/10/2022

1. Wat is Teamleader

Verkoop, facturatie en planning allemaal op één plek. Het kan met Teamleader. Teamleader is een cloud-based CRM-software (customer relationship management) die bedrijven helpt bij het beheren en stroomlijnen van hun verkoopprocessen. Het biedt een breed scala aan functies, waaronder contactbeheer, projectbeheer, facturering en rapportage. Het kan worden gebruikt door bedrijven van elke omvang, van kleine starters tot grote ondernemingen.

2. Waarom Teamleader

Er zijn vele redenen waarom bedrijven Teamleader zouden moeten gebruiken. Enkele van de belangrijkste voordelen zijn:

1. Gestroomlijnd verkoopproces: Teamleader helpt bedrijven elk aspect van hun verkoopproces te beheren, van contactbeheer tot facturatie en rapportage. Dit stroomlijnt het verkoopproces en maakt het efficiënter.

2. Alles-in-één oplossing: Teamleader is een alles-in-één oplossing die bedrijven alles biedt wat ze nodig hebben om hun verkoopprocessen effectief te beheren. Dit vermindert de behoefte aan meerdere verschillende softwaretoepassingen, die verwarrend en tijdrovend kunnen zijn om te gebruiken.

3. Cloud-gebaseerd: Teamleader is een cloud-gebaseerde applicatie, wat betekent dat het overal en altijd toegankelijk is. Deze flexibiliteit is uiterst handig voor bedrijven die op afstand opereren of personeel hebben dat vaak reist of thuis werkt.

4. Breed scala aan functies: Teamleader biedt een breed scala aan functies, wat betekent dat het voor verschillende doeleinden kan worden gebruikt. Deze flexibiliteit maakt het een uiterst veelzijdige tool die kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van elk bedrijf.

5. Concurrerende prijzen: Teamleader is concurrerend geprijsd, waardoor het betaalbaar is voor bedrijven van elke omvang.

3. Teamleader Deals

Deals is een functie in Teamleader die bedrijven helpt bij het beheren en volgen van hun verkoopprocessen. Het maakt gebruik van een ‘deal board’ waarop alle actieve deals worden weergegeven. Dit geeft een duidelijk overzicht van de status van elke deal, wat het makkelijker maakt om te zien welke deals dicht bij de afronding zijn en welke nog wat werk nodig hebben.

Vanuit een deal kan je offertes maken. Het is mogelijk template offertes te gebruiken of een nieuwe aan te maken. Wanneer een offerte klaar is, kan deze direct naar de klant gestuurd worden vanuit Teamleader. Een offerte die wordt geaccepteerd zet deze deal automatisch op aanvaard.

Offertes en deals zijn nauw met elkaar verbonden. Een offerte die wordt geaccepteerd, zet de deal automatisch op aanvaard. Dit betekent dat het belangrijk is om offertes zo snel mogelijk te sturen naar de klant, zodat deze ook daadwerkelijk als aanvaard kan worden gerekend. Daarnaast kan een offerte ook weergegeven worden in het dashboard van Teamleader, waardoor je een duidelijk overzicht hebt van alle openstaande offertes.

4. Teamleader Projecten

Projecten in Teamleader kunnen worden onderverdeeld in verschillende fasen. Hieronder staat een overzicht van de meest voorkomende fasen:

1. Ontwerp- of ontwikkelfase: In deze fase wordt het idee voor een project uitgewerkt en wordt er een plan gemaakt voor de uitvoering van het project.

2. Uitvoeringsfase: In deze fase wordt het project uitgevoerd volgens het plan dat is gemaakt in de ontwerp- of ontwikkelfase.

3. Afrondingsfase: In deze fase wordt het project afgerond en worden alle benodigde documenten gereed gemaakt voor verzending naar de klant of opdrachtgever.

Het is mogelijk om verschillende projecten tegelijkertijd in verschillende fasen te hebben. Dit maakt het mogelijk om meerdere projecten tegelijkertijd te beheren en te volgen. Daarnaast kan een project ook gekoppeld worden aan een deal of offerte, zodat je altijd een duidelijk overzicht hebt van alle activiteiten rondom een bepaalde deal of offerte.

5. Teamleader Targets

In Teamleader is het mogelijk om targets in te stellen voor verschillende doeleinden. Dit kan bijvoorbeeld gebruikt worden om te meten hoeveel deals er gemiddeld per maand gesloten worden, of hoeveel uren er gemiddeld per week aan een project worden besteed.

De meest voorkomende targets zijn:

1. Verkopen: Bij het instellen van targets voor verkopen kan je aangeven hoeveel je wilt verkopen in een bepaalde periode. Dit kan handig zijn om je verkoopdoelen te monitoren en bij te sturen waar nodig.

2. Omzet: Je kan ook targets instellen voor de omzet die je wilt realiseren in een bepaalde periode. Dit kan helpen om je financiële doelstellingen te bereiken.

3. Klanten: Je kan ook targets instellen voor het aantal nieuwe klanten dat je wilt werven in een bepaalde tijd. Dit kan helpen bij het uitbreiden van je klantenbestand.

Zoals hierboven beschreven is, zijn er verschillende manieren waarop je targets kan instellen in Teamleader. Hierdoor is het mogelijk om alle aspecten van je bedrijf te monitoren en bij te sturen waar nodig. Daarnaast is het ook mogelijk om gebruik te maken van rapportages om de voortgang van de targets te volgen.

6. Conclusie

Als u op zoek bent naar een krachtige en veelzijdige CRM-software die uw verkoopproces kan helpen stroomlijnen, dan is Teamleader de oplossing voor u. Het biedt verkoop, facturatie en planning allemaal op één plek. Het biedt een breed scala aan functies die kunnen worden gebruikt voor een verscheidenheid aan doeleinden, en de cloud-based aard maakt het toegankelijk vanaf elke plek en op elk moment. Het is ook concurrerend geprijsd, waardoor het betaalbaar is voor bedrijven van elke omvang. Dus als u uw verkoopefficiëntie en -effectiviteit wilt verbeteren, is Teamleader zeker het overwegen waard.

Ongetwijfeld wil je deze ook lezen…

0 Comments

Submit a Comment