+3215151860 hallo@officeangels.be

Boekhouding in Excel? 5 tips om te investeren in goede boekhoudsoftware.

Boekhouder berekent financiën met Office Angels' accountancy diensten

Geschreven door Erika De Bie

21/04/2023

Als ondernemer is het bijhouden van je financiën noodzakelijk voor het runnen van je bedrijf. Hoewel veel ondernemers Excel gebruiken voor hun boekhouding, is dit niet altijd de beste oplossing. In dit artikel vind je vijf tips om te investeren in goede boekhoudsoftware en zo je boekhouding te optimaliseren. 

Kies software die makkelijk in gebruik is. 

Voordat je op zoek gaat naar boekhoudsoftware is het belangrijk om te weten wat je precies nodig hebt. Maak een lijst van eisen en wensen, zoals facturatie, bankkoppelingen en rapportages. Kies voor software met een intuïtief overzicht en eenvoudige navigatie, zodat je meteen aan de slag kunt. 

Zorg ervoor dat de software die je kiest aan je behoeften voldoet. 

Denk goed na over wat je bedrijf nodig heeft van boekhoudsoftware. Zoek naar software die voldoet aan de lokale wetgeving.  

Veel softwarepakketten bieden verschillende functies aan, zoals facturering, rapportage, belastingberekening en inventarisbeheer. Bepaal welke functies je nodig hebt en zoek software die deze functies biedt.  

Zorg ervoor dat de software die je gebruikt veilig is en voldoet aan de GDPR.  

Het is belangrijk dat de software die je gebruikt veilig is en voldoet aan de GDPR, zodat je bedrijfs- en persoonsgegevens niet op de verkeerde manier worden gebruikt of opgeslagen. 

Koop software die regelmatig wordt bijgewerkt en die je helpt problemen op te lossen als dat nodig is.  

Zorg ervoor dat de software die je kiest kan meegroeien met je bedrijf. 

Je bedrijf kan in de loop van de tijd veranderen. Kies daarom voor software die flexibel is en die kan worden aangepast aan je veranderende behoeften. Zo voorkom je dat je telkens op zoek moet naar nieuwe software en kun je je concentreren op je bedrijf in plaats van op de software. 

Houd rekening met de prijs-kwaliteitverhouding. 

Er zijn veel verschillende boekhoudprogramma’s op de markt en de prijzen kunnen sterk variëren. Kijk niet alleen naar de prijs, maar ook naar de functionaliteiten en de kwaliteit van de software. Zoek naar software die betaalbaar is, maar ook aan je behoeften voldoet. Houd ook rekening met eventuele bijkomende kosten, zoals onderhoud, training en ondersteuning. 

Ten slotte is het aan te raden om te kiezen voor een cloudoplossing. Dit betekent dat je boekhouding altijd en overal toegankelijk is en je geen software hoeft te installeren op je computer. Zo werk je altijd met de nieuwste versie van het programma en kun je bijvoorbeeld vanuit huis of onderweg facturen maken en versturen. 

Kortom, investeer in goede boekhoudsoftware om je boekhouding te optimaliseren en meer tijd te besteden aan je bedrijf. 

Office Angels weet dat het lastig kan zijn om de juiste boekhoudsoftware te vinden, dus helpen we je graag met het kiezen van de juiste boekhoudsoftware die aan je behoeften voldoet en die GDPR-compliant is. 

Wij kunnen ook je boekhouding doen, zodat je je kunt concentreren op andere belangrijke dingen in je bedrijf.  

Partnerdeal

Als Officiële Partner van Billit kunnen we jou 14 dagen gratis laten testen en spelen met de Billit Facturatiesoftware voor kleine en middelgrote ondernemingen. Klik op onderstaande banner en maak een gratis account bij Billit. Je kan de software zelfs gratis blijven gebruiken als je enkel facturen wilt maken.

Registreer je hier voor een gratis Billit Account

Ongetwijfeld wil je deze ook lezen…

0 Comments

Submit a Comment