+3215151860 hallo@officeangels.be

Hoe verhoog je je tarieven als zelfstandige? 

Zelfstandige analyseert financiële prestaties met ondersteuning van Office Angels

Auteur: Erika De Bie

Erika De Bie is een Office Angel en digi-helper met een voorliefde voor apps en IT. Ze werkt hoofdzakelijk vanuit huis, samen met haar trouwe metgezel, haar hond Cooper. Erika ondersteunt klanten bij digitale taken en deelt haar kennis via onze blog. Haar passie en expertise maken haar een waardevolle toevoeging aan Office Angels.

04/05/2023

Als zelfstandige is het belangrijk je tarieven te laten aansluiten op de markt. Hoe doe je dat precies en wat is de beste manier om je verkoopprijs te verhogen?  

In dit artikel geven we je enkele suggesties om je waardebepaling te verhogen als zelfstandige, terwijl je een evenwichtige balans tussen je kosten en vergoeding behoudt. Het is belangrijk om regelmatig je tarieven te herzien en aan te passen aan de veranderende omstandigheden, en we zullen enkele professionele tips delen om je prijssetting te verhogen zonder klanten te verliezen. 

Wees je bewust van je waarde  

Voordat je je prijzen verhoogt, is het belangrijk om je bewust te zijn van je waarde als zelfstandige. Welke expertise en kennis breng je in en welke resultaten heb je behaald voor je klanten? Door jezelf bewust te zijn van je waarde, kun je je tarieven beter onderbouwen en benadrukken waarom je verkoopwaarde omhoog gaat. 

Breng je tarieven in kaart 

Vergelijk je huidige tarieven met die van andere zelfstandigen in je vakgebied. Je kunt zien wat de gangbare prijzen zijn en je eigen prijzen daarop afstemmen. Zorg ervoor dat je ervaring, opleiding en expertise overeenkomen. 

Kies het juiste moment 

Kies het juiste moment om je tarieven te verhogen. Bijvoorbeeld als je een certificering of diploma hebt, verhoogt dat je verkoopwaarde. Ook als je merkt dat je steeds meer aanvragen krijgt, kun je ervoor kiezen om je prijzen te verhogen. 

Communiceer op een professionele manier 

Communiceer je tariefverhoging op een professionele manier naar je klanten. Leg uit waarom je prijzen omhoog gaan en wat de voordelen zijn van je producten of diensten. Wees duidelijk over waarom je tarieven verhoogt en dat je producten of diensten toegevoegde waarde blijven houden. 

Stapsgewijs verhogen 

Verhoog je verkoopprijzen stapsgewijs. Als je je tarieven te snel verhoogt, kan dat je klanten afschrikken. Als je de prijzen geleidelijk verhoogt, kunnen je klanten eraan wennen en heb je minder kans dat je ze kwijtraakt. 

Bied alternatieven aan 

Overweeg alternatieven voor klanten die de nieuwe tarieven niet kunnen of willen betalen. Dit kan bijvoorbeeld door een product of dienst aan te bieden met minder opties aan een lagere prijs. Op die manier kun je je klanten behouden. 

Office Angels: je partner voor al je backoffice-services 

Als zelfstandige is het belangrijk om je administratie goed op orde te hebben. Bij Office Angels helpen onze Angels je bij je administratie, het opstellen van facturen, het bijhouden van je boekhouding en andere backoffice-services. Zo kun je je focussen op je werk en hoef je je geen zorgen te maken over de administratieve rompslomp.  

Office Angels gelooft in een persoonlijke aanpak en we kijken graag samen met je naar de beste oplossing voor je situatie. 

Conclusie 

Het verhogen van je tarieven als zelfstandige kan spannend zijn, toch is het belangrijk om je verkoopprijzen regelmatig te herzien en aan te passen aan veranderende omstandigheden. Door je bewust te zijn van je waarde, je tarieven in kaart te brengen, het juiste moment te kiezen en op een professionele manier te communiceren, kun je je verkoopwaarde verhogen zonder klanten te verliezen. Bied eventueel alternatieven aan voor klanten die de nieuwe tarieven niet kunnen of willen betalen en werk samen met een betrouwbare partner voor je administratie en backofficetaken, zoals Office Angels. Zo heb je meer tijd om je te focussen op je werk en hoef je je geen zorgen te maken over de administratieve rompslomp.  

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze dienstverlening en maak een afspraak om je te helpen bij je administratie, boekhouding en overige backoffice diensten. 

Neem contact met ons op om te zien hoe we je kunnen helpen. 

Ongetwijfeld wil je deze ook lezen…

0 Comments

Submit a Comment