+3215151860 hallo@officeangels.be

Hoe je als VZW je administratie kunt verminderen door digitalisering. 

Gedreven Virtueel Assistent controleert organisatorische documenten, ondersteund door Office Angels

Geschreven door Erika De Bie

03/05/2023

Office Angels is een gecertificeerde partner van Billit. We weten dat het belangrijk is dat je administratie goed loopt, ook als je een VZW bent. Het beheer van de financiën, donaties en ledenlijsten kan al snel een tijdrovende taak worden. Digitalisatie maakt het makkelijker voor je organisatie om deze taken beter uit te voeren en meer tijd te besteden aan het bereiken van je missie. 

Dit artikel legt uit hoe je minder tijd kwijt bent aan administratieve rompslomp door alles te digitaliseren en de voordelen die daarbij komen kijken. 

Professional female office clerk searching files and paperwork in the filing cabinet

Verminder papieren documenten 

Een van de makkelijkste manieren om geld te besparen is door minder papier te gebruiken. Papier is niet alleen onhandig, het kost ook geld. Als je overstapt op digitale documenten, bespaar je tijd en geld, en help je het milieu

Facturatie en betalingen 

Facturatie en betalingen zijn vaak handmatige en repetitieve taken die veel tijd kosten. Met behulp van digitale oplossingen van bijvoorbeeld Billit kan dit proces vereenvoudigd en geautomatiseerd worden. Als je facturen online verstuurt en betaalt, bespaar je tijd en maak je minder kans op fouten

Ledenbeheer 

Ledenbeheer is belangrijk voor je VZW. De ledenlijsten, betalingen en lidmaatschapsgegevens bijhouden kan een tijdrovende taak zijn. Digitale oplossingen maken het eenvoudiger om bij te houden wie lid is en wie niet. 

Rapportage en analyse 

Een goede VZW maakt rapporten en analyseert die. Is de administratie digitaal, maak je rapporten en analyses wanneer het je uitkomt. Je kunt snel en eenvoudig beslissingen nemen die gebaseerd zijn op actuele informatie. 

Gegevensbeveiliging 

Het is belangrijk dat financiële gegevens veilig zijn. Als je kiest voor een goede digitale oplossingen zoals Billit, kun je erop vertrouwen dat de gegevens veilig en beveiligd zijn. Digitalisering is ook een manier om andere gegevens en documenten veilig te stellen. Door gegevens op beveiligde servers te bewaren, voorkom je dat ze verloren gaan of gestolen worden, wat ernstige schade aan je organisatie kan toebrengen. 

Implementatie  

Digitale oplossingen zijn lastig te implementeren, vooral als je organisatie gewend is aan papieren documenten en handmatige processen.  

Office Angels kan je helpen met het overstappen naar digitale oplossingen en je begeleiden bij het hele proces. 

Conclusie 

Digitalisering is een goede manier om je VZW efficiënter en productiever te maken. Digitale tools en software helpen je administratieve taken eenvoudiger en makkelijker te maken, wat tijd en moeite bespaart en de kwaliteit van je administratie verbetert.  

Office Angels kan je VZW helpen met het digitaliseren van je administratie en het verbeteren van je werkwijze en nog veel meer backoffice-services.  

Bekijk onze nieuwe abonnementen.  

Neem contact met ons op om te zien hoe we je kunnen helpen. 

Ongetwijfeld wil je deze ook lezen…

0 Comments

Submit a Comment