+3215151860 hallo@officeangels.be

5 redenen dat er steeds meer freelancers zijn in belgië

Twee professionals in een informele buitenvergadering, met laptops, bespreken projectmanagement en strategie, illustratief voor flexibele werkoplossingen.

Auteur: Julie Dens

Julie Dens is een Office en Sales Angel met een sterke achtergrond in Office Management. Als bruggenbouwer en doorzetter gaat ze geen enkele uitdaging uit de weg. Haar expertise in Office Management, gecombineerd met haar vastberadenheid, maakt haar een waardevolle asset voor Office Angels en haar klanten.

05/12/2023

Steeds meer mensen werken van thuis

Het zal je vast niet zijn ontgaan dat op afstand werken enorm populair is geworden tijdens de coronacrisis. Volgens een studie van Randstad werkt bijna de helft van de bedienden regelmatig van thuis uit. Als je het toch al gewend bent van thuis uit te werken, is de stap naar het freelance statuut niet zo groot. Je kunt al gemakkelijker eens een telefoontje aannemen tussendoor. En de uren die je vroeger nodig had om te pendelen, kun je nu gebruiken om bij te klussen.

DE VRIJHEID VAN HET FREELANCE BESTAAN

Met een cappucino aan je laptop makkelijk geld bijverdienen? Freelance werken heeft heel wat nadelen, maar toch zijn de positieve vooroordelen niet helemaal onwaar. Als freelancer bepaal je zelf waar en hoeveel je werkt, welke projecten je aanneemt en heb je ook een zekere controle over je  tarieven. Geen wonder dat die vrijheid aantrekkelijk is voor heel wat mensen!

BELGIË TREKT MEER EXPATS AAN

Dankzij de Europese instellingen, wereldvermaarde universiteiten en goed draaiende economie vinden heel wat expats hun weg naar ons landje. Het is niet zo moeilijk je in Belgie te lanceren als freelancer. Logisch dus dat een deel van die expats als zelfstandige werken in ons land.

Steeds meer vrouwen in Belgie gaan freelancen.

STEEDS MEER VROUWEN GAAN FREELANCEN

Volgens een studie van de EU zit vooral het aantal vrouwelijke freelancers in ons land stevig in de lift.

Er zijn meerdere mogelijke verklaringen voor het relatief groot aantal vrouwelijke freelancers. Zo zouden vrouwen freelancen makkelijk kunnen combineren met kinderen en een gezin. Ook zouden zelfstandige vrouwen liever kiezen voor een freelancestatuut, dan voor een eigen bedrijf met werknemers.

STUDENTEN ZELFSTANDIG AAN DE SLAG

Sinds 2017 kunnen studenten aan de slag als zelfstandige met een speciaal statuut. En volgens cijfers van de overheid kiezen steeds meer studenten ook effectief voor een zelfstandig bestaan, wat een stukje van de stijging verklaart.

Ben je ook overtuigd van de voordelen van het werken als freelancer? Of misschien ben je wel werkgever en wil je graag een van die 200.000 freelancers in dienst nemen?

Neem dan zeker contact op met Office Angels. Wij brengen ondernemers in contact met freelancers aan een vast bedrag per maand. Onze contactgegevens vind je bovenaan deze pagina! 

Ongetwijfeld wil je deze ook lezen…

0 Comments

Submit a Comment